Hamile Fotoğrafında Nasıl poz verilir? Hamile Fotoğraf Çekiminde Dikkat Edilecekler

Hayatımızın en önemli zaman dilimlerinden biri olan, ailemizin yeni üyesini beklediğimiz o zorlu süreçte yani hamilelikte, ömür boyu saklanacak fotoğraflar için bu yazımızı hazırlamaya karar verdik. Hamile pozları nasıl verilir, hamile fotoğraf çekimi ve dikkat edilecekler, hamile dış çekim fiyatları, aksesuarları, giyilecek kıyafetler vs.vs. bir çok konuyu inceleyeceğiz.

Hamilelik fotoğraf çekimi, diğer özel günlerdeki çekimler kadar yaygın olmasa da özellikle genç nesil tarafından yavaş yavaş gündeme getirilmeye başlandı. Karnı burnunda genç anne adaylarının özenip hayatlarının sonuna kadar bakıp iç çekecekleri profesyonel fotoğraflar artık size hiç de uzak değil. Öncelikle profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşmanız gerekiyor. Arkadaşınız son model cep telefonu ile dahi olsa bu çekimi istenildiği gibi gerçekleştiremez. Özel fotoğraf makinesi ve özel lensler ve çekimden sonra özel düzenlemeler şart. Tabi bunlar anlaştığınız fotoğraf stüdyosunun işleri. Siz sadece hazırlanıp çekime çıkacaksınız. şimdi hamile fotoğrafı çekimi için birkaç önemli noktaya değinelim.

Çekim sırasında karşımıza çıkan sürprizlerden biri. Fırsatı kaçırmak istemedik 🙂

Öncelikle giyim-kuşam ve fiziksel duruma göz atalım. Hamile bayanlar genellikle rahat edecekleri boydan bir elbise tercih edebilirler. Bu tercih onların hem fotoğraflarda daha güzel çıkmalarını hem de çekim sırasında gezerken veya poz verirken daha rahat olmalarını sağlayacaktır. Genellikle hamile bayanlar bu pozlar için çiçeklerle bezenmiş çeşit çeşit taçlar takarlar. Bu taç annenin saflığını da ifade edecektir. Kendisini rahat hissettirecek bir ayakkabı giymelerini şiddetle tavsiye ederim. Aksi takdirde tığ topuk veya sivri burun ayakkabılarla hamile hali ile yürümeleri nerede ise imkansızdır. Ayrıca boydan uzun elbise giyerlerse ayakkabıları rahatlıkla saklayabilirler. Bir de kendi stilinde sade bir makyaj yaptı mı müstakbel anne enfes hamile pozları vermek için hazırdır demektir:

Hamile Fotoğrafı Çekimi için Poz Örnekleri ve Önemli Tüyolar

Hamile bayanların hareket özgürlükleri nispeten kısıtlı olduğu için her türlü pozu veremezler. Bu yüzdedir ki hamile dış çekim poz örneklerinin diğer özel gün fotoğrafları gibi çeşitliliği fazla değildir. Öncelikle zaten hamile çekimleri hamileliğin san aylarında yapılmalıdır. Özellikle de son 7 veya 8. ayında. Zira karın iyice belirginleşmeli fakat anne çekim sırasında doğuracak kadar da beklenmemelidir. Bu süre zarfı aynı zamanda annenin hormonsal olarak anneliği hissettiği zaman dilimlerindendir.

Hamile pozu verirken şişkin olan karına sık sık vurgu yapılır. Anne adayı bir eliyle alttan diğer eliyle üstten karnı tutarak farklı pozlar vermelidir. Benzer şekilde baba adayı da müstakbel anneye eşlik edebilir ve birlikte de harika pozlar verebilirler. Hamile karının tutulduğu pozlar hamile dış çekimlerini vazgeçilmezlerindendir. Aşağıda hamile poz örneklerinden de inceleyebilirsiniz.

Hamile çekim pozları 1,2,3

Bir diğer poz tekniği de yardımcı araçlar kullanılarak verilebilir. Bahsettiğimiz yardımcı araçlar ultrason örüntüsü, bebek ayakkabısı veya bebek elbisesi gibi eşyalardır. Yine benzer şekilde bebeğin ismi konulduysa isminin  yazılı olduğu bir tasarım hazırlanıp farklı pozlar da verilebilir.

Hamile dış çekim örnekleri 4,5

Bu çekimin ismi hamilelik fotoğrafı olmasına rağmen asla vazgeçilmeyecek bir kişi daha vardır : Baba adayı. Şahsen baba adayı olmadan hamilelik fotoğrafı düşünemiyorum. Ne de olsa bu yavru her iki kişiye de aittir ve ebeveynlerinin ikisinin de kadrajda olması gerekir. Baba adayı anneye rahatsızlık verecek şekilde davranmamaya özen göstermelidir. Tabi bahsettiğimiz rahatlığı sağlarken iki yabancı gibi de davranılmamalıdır. Baba adayı ile verilecek pozları da aşağıda birkaç farklı şekilde sıraladık.

Hamile dış çekim örnek pozları 6,7,8,9

Son olarak da rahat pozlardan bahsedelim. Fotoğraf çekimlerinde genellikle kameraya bakılır. Fakat arada sırada kameraya bakılmadan da çekilen pozlar olmalıdır. bu pozlar doğal  halinizi ön plana çıkaracaktır.

Hamile çekimi örnek pozları 10, 11, 12

Hamile dış çekim fotoğraf albümünüzde belden pozlar olduğu gibi boydan da pozlar olsun. Her ikisi de çeşitlilik katacaktır. Ayrıca birkaç yakın çekim pozu vermeyi de unutmayın.

Hamile fotoğraf çekimi örnekleri 13,14,15

Hamile Dış Çekim Fiyatları

Ömür boyu tatlı bir anı olarak kalacak Hamile dış çekimlerinin bir de maliyeti var tabii olarak. 2020 yılı boyunca çekim ve albüm olacak şekilde yaklaşık 500-750 TL arasında fiyat istenmektedir. Fiyatlandırma şehre, çekim sayısına ve albüm türüne göre değişiklik gösterecektir. Vermiş olduğumuz fiyat ortalama bir fiyattır.

Son bir not daha yazarak Hamilelik Dış Çekimi konusunu bitirelim. Genellikle anne adayları hamilelik süresinde doğal olarak kilo alırlar. Aldıkları bu kilo da fotoğraflara yansıyacaktır elbette. Sakın ola bu normal durumdan hayıflanıp ettiğiniz o kadar zahmeti boşa çıkarmayın.

Katkılarından dolayı Gökhan- Gözde Kartal Çiftine ve Müstakbel kızları Lidya bebeğe çok Teşekkür ederim. Her Daim Mutlu olun….

Bir cevap yazın

%d blogcu bunu beğendi: