Canon 1D-X mark3

Bu sayfada Canon 1D-X mark 3 DSLR fotoğraf makinesinin teknik özelliklerini tablo şeklinde ve daha sonrasında da Kısa inceleme yazısını bulabilirsiniz. Daha fazla fotoğraf makinesi için yukarıdaki menülerden faydalanabilirsiniz.

Canon EOS 1Dx m3 Teknik özellikleri

Kameranın adıCanon EOS 1DX m3
Çözünürlük20 megapiksel
Sensör tipiFull frame cmos
Max deklanşör hızı 1/8000 sn
İSO hassasiyeti100-102400 (50-819200 genişler)
Video5472 X 2886
Seri çekim hızımax 20 fps
Ekran3.2” – 2,1 K – sabit – Dokunmatik
Vizörpentaprizma – optik
Netleme noktası sayısı191/ 155 çapraz
Ebatlar158*168*83 mm
Ağırlık1440 gr
Wifivar
Dahili Flaşyok
Pil2850 çekime kadar
Duyuru tarihi 07-01-2020
Segmentprof
EkstraCanon ef mount,

çift piksel af,

4K 60 fps video,

mikrofon girişi,

kulaklık girişi,

çift kart girişi,

bluetooth,

gps,

faz algılamalı af,

kontrast algılamalı af,

yüz algılamalı af,

usb 3,1, HDMı MİNİ,

time lapse

5.5K çözünürlükte Raw video

Canon 1D-X mark3 Kısa İncelemesi

Canon Eos 1Dx m3 , 2020 yılında Full Frame format profesyonel seviye olarak görücüye çıkmış DSLR Fotoğraf makinesidir. Canon’un en üst seviye kameralarındandır. Profesyonel kullanıcılara hitap etmektedir. 20 megapiksel çözünürlüklü cmos algılayacısı ile saniyede 20 kare tam çözünürlüklü çekime ulaşmaktadır. 3,2 inch ekranı  2,1K  çözünürlük sunmaktadır. Dokunmatik olan bu ekran, dönme eğilimi göstermez; sabittir. Yaklaşık 16 cm eninde 17 cm boyunda ve 8,5 cm kalınlığında olup 1,5 kilogram ağırlığındadır. Az ışığa karşı diğer bir gücü ise 50 ile 819200 arasında değer alabilen iso performansıdır. Üzerinde yerleşik bir flaş bulunmamaktadır. Pili 2850 çekime kadar gitmektedir.  Ayrıca 5472 X 2886 çözünürlükte video çekebilme yeteneğine sahiptir. 5,5K çözünürlükte raw video çekmesi ile videoda da iddialıdır. Zamanının teknolojisi wifi mucizesine de sahiptir.  Wifi ile cep telefonlarından uzaktan bağıntı ile kumanda edilebilir. 1/8000 sn gibi yüksek perde hızlarına ulaşabilir.