Canon 90D

Bu sayfada Canon 90D DSLR fotoğraf makinesinin teknik özelliklerini tablo şeklinde ve daha sonrasında da Kısa inceleme yazısını bulabilirsiniz. Daha fazla fotoğraf makinesi için yukarıdaki menülerden faydalanabilirsiniz.

Canon EOS 90D Teknik özellikleri

Kameranın adıCanon 90d
Çözünürlük33 mp
Sensör tipiCmos APS-C 1,6x crop
Max deklanşör hızı 1/8000
İSO hassasiyeti100-25600 (51200e yükselebilir)
Video3840 x 2160
Seri çekim hızı11 fps
Ekran3” – 1,04K – dönebilir- dokunmatik
Vizöroptik
Netleme noktası sayısı45/45 çapraz tip
Ebatlar141 x 105 x 77 mm
Ağırlık701
Wifievet
Dahili Flaşevet
Pil1300 çekime kadar
Duyuru tarihi29,08,2019
Segmentgiriş
EkstraCanon ef mount,

faz algılama af,

kontrast algılamlaı af,

yüz algılama af,

usb 2.0 , mini hdmi,

bluetooth,

180 derece dönebilen ekran,

time lapse,

mikrofon girişi,

kulaklık girişi,

hava yalıtımlı gövde,

1/250 sn flaş patlatma.

Canon Eos  90D Kısa İncelemesi

Canon Eos-90D , 2019 yılında 1,6x çarpanlı APS-C format giriş seviye olarak görücüye çıkmış DSLR Fotoğraf makinesidir . Amatör kullanıcılardan çok profesyonel kullanıcılara hitap etmektedir. 33 megapiksel çözünürlüklü cmos algılayacısı ile 11 kare tam çözünürlüklü çekime ulaşmaktadır. 3 inch ekranı  1,04K  çözünürlük sunmaktadır. Dokunmatik olan bu ekran, aynı zamanda 180 derece dönebilmektedir. Yaklaşık 14 cm eninde 10,5 cm boyunda ve 7,5 cm kalınlığında olup 700gr ağırlığındadır. Az ışığa karşı diğer bir gücü ise 100 ile 51200 arasında değer alabilen iso performansıdır. Üzerinde yerleşik bir de flaş bulunmaktadır. Pili 1300 çekime kadar gitmektedir.  Ayrıca 3840 x 2160 çözünürlükte yani  4K kalitede video çekebilme yeteneğine sahiptir. Zamanının teknolojisi wifi mucizesine de sahiptir.  Wifi ile cep telefonlarından uzaktan bağıntı ile kumanda edilebilir. 1/8000 sn gibi yüksek perde hızlarına ulaşabilir.